20 Δεκ 2017

*ΔιαβάΖω- Επίλογος Θανάτου / Joy Fielding ! *

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !!!

Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά !

Εγώ δε θα μπορούσα να μην είμαι καλά, μιας και η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη μου ! Εκτός από την καλή διάθεση, το ωραίο φαγητό , και τις βόλτες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, υπάρχει και περισσότερος χρόνος...για βιβλία φυσικά!!!

Έτσι, φέτος τις γιορτές έχω σκοπό να διαθέσω τον όσο ελεύθερο χρόνο θα έχω, στην ανάγνωση κάποιων βιβλίων που δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω, για να μπούμε δυναμικά στη νέα χρονιά με νέα βιβλία !

Η λίστα ξεκίνησε με ένα βιβλίο που είχα αρκετό καιρό στη βιβλιοθήκη μου, και είναι ο Επίλογος Θανάτου της Joy Fielding, από τις εκδόσεις Διόπτρα !


Επίλογος Θανάτου, Joy Fielding, Εκδόσεις Διόπτρα


Να ξεκινήσουμε με την υπόθεση !

Η Τσάρλι Γουέμπ είναι μια όμορφη, ανύπαντρη- με δύο παιδιά - και πολύ δημοφιλής δημοσιογράφος. Η εβδομαδιαία της στήλη αποτελεί αντικέιμενο συζήτησης, αφού τα θέματα της θεωρούνται ανατρεπτικά και πολλές φορές προκλητικά.

Μέσα στα δεκάδες e mail που λαμβάνει, άλλα λατρείας, και άλλα μίσους, φτάνει και ένα e mail που της κινεί το ενδιαφέρον!

Η Τζιλ Ρόμερ, μια πρωην baby sitter που έχει καταδικαστεί σε θανατική ποινή για την κακοποίηση και τον θάνατο τριων παιδιών ζητάει να τη συναντήσει. Η επιθυμία της, να φέρει στο φως την αλήθεια σχετικά με το πως έγιναν τα πράγματα. Έτσι η Τζιλ, καλεί την Τσάρλι να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή της. 

Τα πράγματα περιπλέκονται, οι αναμνήσεις και τα γεγονότα από το παρελθόν της δολοφόνου κάνουν την προσπάθεια ανακάλυψης της πραγματικής αλήθειας  έναν αγώνα δρόμου...Ποιος είναι άραγε ο πραγματικός ένοχος της υπόθεσης ;

Λοιπόν!
Ξεκινώντας την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου δυσκολέυτηκα! Δε με τράβηξε και θεώρησα την πρωταγωνίστρια ρηχή και γραφική. Η συγγραφέας δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια ηρωίδα στην οποία θα πιστέψεις και θα πιαστείς, και ο χαρακτήρας της ήταν πολύ κοινότυπος...

Στη συνέχεια, μόνο και μόνο για την υπόθεση- η κακοποίηση παιδιών και τα κίνητρα της- σε κάνουν να θέλεις να διαβάσεις παρακάτω, και να μάθεις τι και γιατί ... Όμως... όμως!!! Όμως μένει μέχρι εκεί ! Στα σημεία που πάει να σου αποκαλύψει κάτι, γίνεται βαρετό και ξεφουσκώνει απότομα! Πάει να σου δημιουργήσει την κορύφωση και στην παίρνει πίσω !

Όσο για το τέλος, που οκ, θεωρείται ανατρεπτικό, έχοντας διαβάσει το Στίγμα της Chevy Stevens (για το οποίο σας είχα μιλήσει εδώ ) κατάλαβα σχεδόν από τη μέση και μετά ότι παίζει το ίδιο σκηνικό !

Επίσης, η "μεγάλη αποκάλυψη" που γίνεται στο τέλος, γίνεται τόσο βαστικά και πρόχειρα που ένιωθα ότι λίγο πιο πριν διάβαζα άλλο βιβλίο !

Το διάβασα προσδοκώντας να φτάσει στο πικ, στην σούπερ αποκάλυψη, να πάρω αυτό που υποσχέθηκε αυτή η τόσο δυνατή υπόθεση, αλλά στο τέλος δεν ικανοποίηθηκα !

Σίγουρα δε σας λέω να μην το διαβάσετε, όμως είναι η προσωπική μου αίσθηση και γνώμη ! Περιμένω και τη δική σας εάν το έχετε διαβάσει, και εάν σας άρεσε ή όχι!!!

Σας αφήνω για την ώρα, γιατί με περιμένει το επομένο βιβλίο !!!

Σας φιλώ !
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design