27 Νοε 2017

* Είδαμε το.... Painted with words !!! *

Γεια και χαρα, Χαρά εδώ !!

Τι κάνετε; Πως περάσατε το Σαββατοκύριακο σας; Ελπίζω τέλεια!!!
όπως σας ανακοίνωσα και στο facebook (ποιος δεν έχει κάνει ακόμα like ;;;) αυτήν την εβδομάδα, θα εχουμε αφιερωμα στον αγαπημένο μας Van Gogh !!! Μιας και το προηγούμενο post με το βιβλίο/ comic της Barbara Stok σας άρεσε πάρα πολύ, θα έχουμε και στα δύο post της εβδομάδας, θέματα που αφορούν τον αγαπημένο μας ζωγράφο !!! 





Και για σήμερα, σας έχω μια όχι ακριβώς ταινία, ένα ντοκιμαντέρ που έχει όμως σκετς και διαλόγους, και αφορά τη ζωή του Vincent Van Gogh , το Painted with words !



Το ντοκιμαντέρ αυτό προβλήθηκε το 2010, σε παραγωγή του BBC, και πρωταγωνιστής είναι ο λατρεμένος και άντρας των ονείρων μου Benedict Cumberbatch! 

Μέσα από διάφορα ''σκετσάκια'' ξεφεύγει από την παραδοσιακή μορφή των ντοκιμαντέρ, ενώ όλοι οι διάλογοι είναι τα πραγματικά λόγια του Van Gogh, αλλά και των υπολοίπων που εμφανίζονται, π.χ. του αδερφού του, και που έχουν κρατηθεί ατόφια, όπως ακριβώς ήταν στα γράμματα που αντάλλασαν μεταξύ τους. 



Είναι τόσο καλογυρισμένο και καλαίσθητο, ενώ ο Benedict ( ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακουλουθεί άκρως αντικειμενική άποψη!!! ) για ακόμη μια φορά δείχνει πόσο μεγάλο ταλέντο έχει, αφού ο ρόλος του ταιρίαζει γάντι, και παρουσιάζει τον Van Gogh, σε όλες του τις στιγμές, καλές και κακές, χωρίς να είναι υπερβολικός, και τόσο δραματικός όσο πρέπει!



Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, και δεν βαριέσαι στιγμή! Παρουσιάζονται με πολύ όμορφο τρόπο πολύ σημαντικές στιγμές από τη ζωή του ζωγράφου, που ακόμα και για κάποιον που δεν ασχολείται με την τέχνη, μπορεί να αποτελέσει μια δραματική ταινία για έναν άνθρωπο που όσο ζούσε γνώρισε πολύ πόνο και δυστυχία...

Εάν σας αρέσουν τα ντοκιμαντέρ, οι τέχνες, ή οι βιογραφίες νομίζω πως αξίζει να το δείτε !!!

Θα τα πούμε την Τετάρτη, πάλι με πολύ Van Gogh !!!

ΥΓ. 1 Κυκλοφορεί και μια πιο σύντομη εκδοχή, αλλά θα πρότεινα να δείτε την κανονική, η οποία διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά!

ΥΓ. 2 Ένα τεράστιο respect στον επίσης αγαπημένο Aidan McArdle, που έπαιξει το ρόλο του Gauguin !




ΥΓ. 3 Benedict σε αγαπώ!



Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design