21 Αυγ 2017

*ΔιαβάΖω - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ/ John Connolly *

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !!! 
Που σας βρίσκει το καλοκαίρι; Σε ποια ξαπλώστρα διαβάζετε τα καλοκαιρινά σας βιβλία; Οπου και αν είστε,  εύχομαι να ξεκουραζεστε και να περνάτε υπέροχα !!! 

Οπως διαβάσατε και από τον τίτλο, σήμερα έχουμε μια βιβλιοκριτική από 
 ένα βιβλίο που τέλειωσα πρόσφατα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας !

Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων του John Connolly από τις εκδόσεις Bell !!!


 Το βιβλίο αυτό το ξεκίνησα στις διακοπές μου και το διάβασα σε μόλις τρεις ημέρες! Στην ουσία πρόκειται για ένα παραμύθι δοσμένο με έναν διαφορετικό τρόπο !

Οταν ο δωδεκάχρονος Ντέϊβιντ χάνει τη μητέρα του, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει... Ο πατέρας του ξαναφτιάχνει τη ζωή του με μια νέα γυναίκα και ένα ακόμη μέλος, ενα μωρό που ο Ντέϊβιντ αρνείται να δεχτεί... Η αγάπη του για τα βιβλία, "κληρονομιά" από  τη μητέρα του, σε συνδυασμό με κάποια επεισόδια κρίσης θα μεταφέρουν τον μικρο ήρωα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, οπου τα παραμύθια, οι μύθοι και η πραγματικότητα μπλέκονται μεταξύ τους ! 
Το βιβλίο έχει αρκετές διακυμάνσεις, και πολλές περιγραφές που σε κάποια σημεία είναι λίγο κουραστικές, στο γενικότερο όμως σύνολο η αλληγορία και η τρυφερότητα του ήρωα κερδίζουν ! Ομολογώ πως αν και σε κάποια σημεία κουράστηκα το βιβλίο αυτό μου άφησε μια ωραία και νοσταλγική αίσθηση, αφου περιγράφοντας τον δρόμο προς την ενηλικίωση με συμβολικό τρόπο με γύρισε στα βιβλία που διάβαζα έφηβη! Το τέλος που σου αφήνει ενα γλυκόπικρο συναίσθημα και σε αυτό βρίσκεται όλη η μαγεία του...παραμυθιού εξαφανίζοντας την όποια κούραση προκλήθηκε σε κάποια σημεία ! 

Νομίζω πως είναι ένα όμορφο παραμύθι, για ηλικίες απο 14 και πάνω ! 

Το έχετε διαβάσει; Ποια είναι η γνώμη σας; 






Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design