3 Δεκ 2015

*Μια μέρα στη Βιέννη...!!!*




Είναι μερικές στιγμές στη ζωή σου που μοιάζουν σα να μην τις έζησες εσύ... Σαν ένα όνειρο που είδες και σου έχει μείνει και την επόμενη ημέρα... Σαν ένα παραμύθι που όταν το διαβάζεις νιώθεις η πρωταγωνίστρια!  Κάπως έτσι μπορώ να περιγραψω μια ημέρα από αυτές που έζησα ... Μια ημέρα που πήγα στη Βιέννη...!!!

Βιέννη... Βιέννη η αυτοκρατορική! Η πόλη που έχει κάτι μαγικό και μυστήριο! Κάτι ρομαντικό... Κάτι παραμυθένιο!


Αλήθεια τι μπορεί να δει κανείς μια μέρα στη Βιέννη; Αρκετά για να την ερωτευτεί, και λίγα για να ξαναπάει!

Η Βιέννη μοιάζει με ένα studio που κάποιος έχει τοποθετήσει προσεκτικά πανέμορφα κτίρια- ''σπιτάκια''! Τόσο καθαρά και τόσο όμορφα που τα κοιτάς, τα ξανακοιτάς, και νιώθεις ένα κινούμενο playmobile που κινείται μέσα σε ένα τέλειο μέρος με παλάτια, δέντρα και πρασινάδες!




Βρεθηκα έκει περυσι τα Χριστούγεννα, και το κρύο ήταν αβάσταχτο! Μπόρεσα όμως και τράβηξα κάποιες φωτογραφίες, μιας και τα περισσότερα τα συγκράτησα στη μνήμη μου! Πάμε λοιπόν να πάρουμε λίγη από τη μαγεία της υπέροχης αυστριακής πρωτεύουσας!

 Ένας Άγιος Στέφανος δε θα μπορούσε να λείπει ούτε και από την Αυστρία! Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα συναντήσει κάποιος στην κεντρική πλατεία της Βιέννης είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου! Ο γότθικος ρυθμός του και το πολύχρωμο ψηφιδωτό στην κορυφή του, καθιστούν το ναό ένα πανέμορφο κτίριο, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του!

 Φυσικά στην κεντρική πλατεία υπάρχουν όλα τα υπέροχα μαγαζάκια που μπορεί κάποιος να ψωνίσει, να πιει μια ζεστή βιεννέζικη σοκολάτα και να χαζέψει τη μοναδική αρχιτεκτονική της πόλης!


Ένα ακόμη μοναδικό κτίριο- αν μπορεί κάποιος να το πει κτίριο και όχι έργο τέχνης- είναι το Κοινοβούλιο!


 Σχεδιασμένο από τον Θεόφιλο Χάνσεν, σε αρχαιοεληνικό ανναγεννησιακό στυλ σου προκαλεί δέος και περηφάνεια! Είναι ωραίο να βλέπεις πως διάφοροι και διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν επηρρεάσει ο ένας τον άλλον,και μέσα σε αυτού να βρίσκεται και ο δικός σου, όπως επίσης είναι όμορφο το συναίσθημα πως όλα αυτά τα στοιχεία συνυπάρχουν κάτω από το πέπλο της Ευρώπης (αν και τον τελευταίο καιρό αρχίζω να αμφιβάλλω για αυτό...τέλος πάντων!!!!) Το κτίριο σχεδιάστηκε στα πρότυπα του Ζαππείου , και αν η αρχιτεκτονική αυτή σας είναι γνωστή, δεν είναι ιδέα σας, αφού ο αρχιτέκτονας σχεδίασε επίσης μεταξύ άλλων την Ακαδημία Αθηνών, το παρατηρητήριο και την Εθνική Βιβλιοθήκη!  


 Και φυσικά τι θα ήταν η Βιέννη χωρίς Όπερα; Η Εθνική Όπερα της Βιέννης είναι από τα top αξιοθέατα, και μια παράσταση σε αυτήν αξίζει ως εμπειρία! Βέβαια η Βιέννη είναι μια μουσική πόλη, και ''ακούς'' μια μουσική όπου βρεθείς! Νομίζω την ακούτε και από τις φωτογραφίες, σωστά;


 Η Βιέννη είναι συνώνυμο του μπαρόκ, και η μοναδική αισθητική της αντανακλάται σε όλες τις γωνίες... Περπατώντας ανάμεσα στα πλακώστρωτα νιώθεις μια πρισκίπισσα που ζει το δικό της παραμύθι...Και ναι, τι θα ήταν μια πριγκήπισσα εάν δεν περπατούσε ανάμεσα σε παλάτια! Και ναι, η αλήθεια είναι ότι η Βιέννη έχει πολλά παλάτια! Παλάτια στα οποία έζησε ολόκληρη η δυναστεία των Αψβoύργων, που γεννήθηκε η Μαρία Αντουανέττα και κοιμήθηκε η αυτοκράτειρα Σίσυ!

Μέσα σε μια μέρα δε μπορείς να τα δεις όλα όμως δυστυχώς... Εγώ επισκέφτηκα το παλάτι Χόφμπουργκ, αλλά έχω υποσχεθεί ότι θα επιστρέψω και για τα θερινά παλάτια !


Τι πιο όμορφο από έναν αυτοκρατορικό περίπατο ;;;






Και επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, δείτε τις πανέμορφες λεπτομέρειες στα κτίρια!




 Φυσικά τα Χριστούγεννα στήνεται μια τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά, με πολλά ψώνια, φαγητό και ζεστό κρασί! Αααα, και σοκολάτα!!!! Ζεστή!!! Και πεντανόστιμη!!!!

Βέβαια, υπάρχουν αρκετά μοντέρνα στοιχεία στη Βιέννη, μουσεία, καταστήματα, μια υπέροχη και τεράστια - και ακριβή!!!- αγορά, χωρίς όμως να χάνεται κανένα ρομαντικό και μπαρόκ στοιχείο!


Μια μέρα είναι αρκετή; όχι! Σου αφήνει μια γλυκιά αίσθηση και μια σπίθα να ξαναπάς! Όμως αυτή η μέρα αρκεί για να πεις ότι έζησες το δικό σου παραμύθι!!!!




 Μια απέραντη ομορφία, ένας άλλος κόσμος, ένα ταξίδι στο παρελθόν, μια γλυκιά μουσική και μια ερωτική ατμόσφαιρα! Όλα αυτά είναι η Βιέννη!!!


 Σας φιλώ!!! Keep dreaming, keep traveling and keep living!!!!

Αααα, και σας αφήνω με ένα τραγούδι! Αυτό που ''άκουγα'' στους δρόμους της Βιέννης! Αλήθεια! Το έπαιζε η ατμόσφαιρα!!!




Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

8 σχόλια:

  1. Τι όμορφες φωτογραφίες.. Είναι τόσο όμορφη και ρομαντική πόλη!!
    Σχεδιάζω μέσα στο 2016 να την επισκεφτώ χιχιχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω !!! Αχ ναι να πας !!!! Ειναι υπέροχη !!!! Και εγω σχεδιάζω κάποια στιγμη να παω να την εξερευνήσω περισσότερο ! Φιλακια !!!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφες φωτογραφίες, ελπίζω να πέρασες εκπληκτικά :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία παρουσίαση και καταπληκτικές φωτογραφίες! Μας ταξίδεψες! Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικές φωτογραφίες Χαρά!! Πανέμορφη η Βιέννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design